TIMETABLE ONLINE

22/04/22

Here we go! Dit is de opstelling voor Koningsdag  👯‍♀️  Met internationale knallers en Enske’s finest dansen we de nacht tegemoet 🌚

Sla onderstaande afbeelding op op je telefoon!

Nog geen ticket? Wees er snel bij!

De Reactie 2022 timetable 1080x1920

1

FOTOALBUM ONLINE

29/04/22

Terwijl er een ware reünie in het zonnetje plaatsvond, stapten anderen de donkere tunnel in. Het was een dag om niet snel te vergeten 💕 Aanschouw hoe prachtig alles is vastgelegd door Rachel Ecclestone, Stef van Oosterhout en Mark Ooms.

Bekijk het volledige album hier.

1

AFTERMOVIE ONLINE

01/05/22

Een volmaakte middag in de zon en een zinderende ervaring in de tunnel. Het vond parallel plaats op DE REACTIE, maar is toch subliem samengevat in deze prachtige video. Geluid aan, gordijnen dicht, en even terug naar woensdag…

DEREACTIE_eentoegewijdegroepmuziekfans

Basic Grooves - Een toegewijde groep muziekfans.

20/08/18

Basic Grooves is een van de langslopende techno organisaties van Nederland. De beruchte clubavonden zijn een hoeksteen geworden van de techno scene in het oosten. In de afgelopen jaren hebben artiesten als Jeff Mills, Robert Hood, Dave Clarke, DVS1, Avalon Emerson, Charlotte de Witte en Paula Temple hun weg gevonden naar Enschede voor de avonden.

Basic Grooves startte in 1996, als antwoord op de groeiende populariteit van elektronische muziek. De clubavonden groeiden al snel uit tot een broedplaats voor een hele nieuwe generatie aan artiesten en organisatoren, van Joris Voorn tot Brent Roozendaal.

De clubavonden worden aan het eind van het seizoen gevolgd door een enorme rave op Koningsdag (27 april), genaamd DE REACTIE. De locatie van deze rave is Langezijds, een voormalig scheikunde laboratorium op de campus van de Universiteit Twente. April 2019 zal de laatste kans zijn om deze geniale locatie mee te maken, gezien de geplande renovaties.

Tot slot zit Basic Grooves ook achter het enige techno festival in deze hoek van het land: Onder De Radar Festival. Dit house & techno festival vindt plaats op een verlaten militaire vliegbasis in Enschede. De eerste editie was een enorm succes, met positieve reacties van Resident Advisor en vele artiesten uit de line-up. De tweede editie staat gepland op 27 juli, en dat gaat iets worden om naar uit te kijken.

Uiteindelijk is de passie voor techno onze drijfveer. Techno evenementen door een toegewijde groep muziekfans.

dereactie.nl
onderderadarfestival.nl
instagram.com/basicgrooves
facebook.com/basicgrooves

DEREACTIE-dansen

Bekijk hier de RECAP | DE REACTIE 2019

01/05/19

Het gevoel van DE REACTIE afgelopen zaterdag één op één overbrengen in minder dan twee minuten is onmogelijk. Maar, dichterbij dan dit ga je niet komen. Respect voor videographer Tom Knol.

next:
08/06 Basic Grooves | Freshtival Weekend 2019
27/07 Onder De Radar Festival 2019
27/04 DE REACTIE 2020 by Basic Grooves

2

REGULAR VOORVERKOOP START VANDAAG

18/02/22

We mogen weer en dat is te merken! Niet verrassend ook, nu de overheid ook onze sector weer opengooit, geheel zonder beperkende maatregelen.

Om 16:00u begint de reguliere ticket-verkoop voor De Reactie 2022 👏  Het vooruitzicht is goed met een artiest als Dax J: een headliner van formaat die nog niet eerder in onze kant van het land te zien was. Of VTSS, die in één avond al onze harten veroverde met haar waanzinnige set in het Muziekcentrum afgelopen najaar. 💘

Klik hier om naar de ticketshop te gaan (opent om 16:00u op 18/02)

DEREACTIE-1000px-clap

Foto's DE REACTIE 2019 online!

01/05/19

Check hier twee fotoserie’s van de DE REACTIE 2019!

Album 1 // Photo credits @ Mark Ooms
Album 2 // Photo credits @ TK Photography

See you next year at DE REACTIE 2020.

1

LOCATIE ONTHULLING

17/03/22

Locatie onthulling, iemand? Dít is waar we het gaan doen de 27ste. En zoals je ziet pakken we dit jaar flink uit. Koningsdag, Universiteit Twente, Enschede. Wij brengen de muziek en drankjes, jullie je danscrew. Deal?

Haal vandaag je ticket!

nieuwsbericht

BEREIKBAARHEID DE REACTIE

04/04/22

Niet geheel onbelangrijk: de bereikbaarheid van DE REACTIE! Onze locatie op Universiteit Twente is op verschillende manieren eenvoudig te bereiken. Mocht je er niet helemaal uitkomen met 9292, dan zijn hier wat opties:

🚲 +/- 15 minuten vanaf station Enschede
🚆 +/- 15 minuten lopen vanaf station Enschede Kennispark
🚌 +/- 5 minuten lopen vanaf halte Kennispark/UT
🚗  gratis parkeren bij de Grolsch Veste

Mocht je met het OV komen, kijk dan even goed naar de laatste optie om thuis te komen. Uiteraard is er genoeg ruimte voor al jullie fietsen en deelscooters!

1

NIEUWE LOCATIE 27 APRIL (KONINGSDAG)

31/01/22

Het tij keert! Voorzichtig doen meer en meer positieve geluiden de rondte, en in de wandelgangen klinkt het optimistisch. Met DE REACTIE (Koningsdag) op het vizier gaan ook hier de harten weer sneller kloppen.

Maar zoals wel vaker, moeten we eerst nog een tegenvaller incasseren. Eerst het zure, dan het zoete, zullen we maar zeggen. Het gaat niet lukken om tijdens Koningsdag een vergunning te krijgen voor de Drukpershal, ook al zat dit eigenlijk al in kannen en kruiken voor de editie in november. Daarmee verdween in één klap de bodem onder het evenement. DE REACTIE hoort in een karakteristieke industriële locatie, en die was er opeens niet meer.

Eventjes leek het dus alsof DE REACTIE 2022 by Basic Grooves niet kon doorgaan. Maar na ruim 2 jaar aan annuleringen dit er nog bovenop? No way. Als we geen karakteristieke industriële locatie tot onze beschikking kunnen krijgen, dan bouwen we er verdomme maar een!

En dat is hoe we gaan voorkomen dat DE REACTIE nóg een jaar moet overslaan. Eenmalig krijgen we de gelegenheid om op het prachtige terrein van Universiteit Twente onze eigen locatie voor DE REACTIE te bouwen.

Meer info over de nieuwe ticketverkoop en de line-up volgt snel! En wat betreft DE REACTIE in de Drukpershal: daar is het laatste nog niet over gezegd.

ja

2e AREA TOEGEVOEGD

11/04/22

Nóg een verrassing! Een 2e stage in intieme setting hoort toch wel bij DE REACTIE, maar dit jaar vind je deze op het gras tussen de bomen 27 april (Koningsdag) samen met Enschede’s finest:

Joep & Remma
LUW
Mickael
Naru Kami
Samul
Ties

afbeeldign

TIMETABLE ONLINE

22/04/22

Here we go! Dit is de opstelling voor Koningsdag  👯‍♀️  Met internationale knallers en Enske’s finest dansen we de nacht tegemoet 🌚

Sla onderstaande afbeelding op op je telefoon!

Nog geen ticket? Wees er snel bij!

De Reactie 2022 timetable 1080x1920

1

VOLLEDIGE LINE-UP BEKEND

11/02/22

Dat gaat de goede kant op!

27 april (Koningsdag) is DE REACTIE terug op het terrein van Universiteit Twente, Enschede. Zet ‘m in je agenda en check de line-up hieronder!

ANFISA LETYAGO (RU / IT)
DAX J (UK)
GRACE DAHL
JUAN SANCHEZ
SI’NEDD & PROPERTY
THE ADVENT (live) (UK)
VTSS (PL)

TICKETS
Nog geen ticket? Dinsdag start om 19:00u de loyaltyverkoop, ALLEEN via whatsapp. Deze loyalty tickets zijn 3 euro goedkoper, er zijn er slechts 500. Zorg dat je onze berichten ontvangt door “hello” naar 06 – 111 6666 8 te sturen. Let op: als je deze berichten eerder al hebt ontvangen, hoef je je niet opnieuw aan te melden.

Ben je nog in bezit van een ticket voor de geannuleerde DE REACTIE van afgelopen november? Dan ben jij voorzien voor deze aankomende editie. Je hoeft dus geen nieuwe ticket te halen!

test

BELANGRIJKE LAATSTE INFO

25/04/22

De weersvoorspellingen zijn fantastisch, het terrein ligt er verrukkelijk bij en het is bijna zover! We zijn er klaar voor. Jij ook? Check voor de zekerheid hier nog even de laatste belangrijke info voor woensdag.

\Adres
Universiteit Twente, Drienerlolaan 5, Enschede.

\Tijden
We beginnen om 14:00 en gaan door tot middernacht. Kom op tijd om eventuele drukte bij de ingang voor te zijn!

\Neem iets warms mee
De weersvoorspellingen zijn fantastisch! Toch kan het ’s avonds behoorlijk afkoelen, dus een warme trui is geen overbodige luxe.

\Outdoor
Dit evenement is outdoor, maar de mainstage is overdekt. De tweede area is in de openlucht. Dansen in het zonnetje of de tijd vergeten in een donkere techno hal, de keuze is aan jou!

\Corona beperkingen
Kort maar krachtig: geen!

\Zonnebrandcrème
Dit mag mee het terrein op, maar geen spuitflacons en alleen nieuwe, onaangebroken verpakkingen.

\Eten
Ja, er is eetgelegenheid! Taco’s, pasta, wraps, maar ook hamburgers en friet.

\Timetable
Die is hier te vinden.

\Leeftijd
Voor dit evenement moet je minimaal 18 jaar oud zijn. Zorg dat je legitimatie bij je hebt, hier kan naar gevraagd worden.

\Kluisjes
Er zijn kluisjes. Het formaat van een kluisje is 30cm breed, 40cm diep en 24cm hoog. Je betaalt voor een kluisje €10,-

\Sigaretten
Het is verboden te roken onder overkappingen. Je mag dus alleen in de buitenlucht op het terrein roken. Er zijn geen sigaretten te koop tijdens DE REACTIE.

\In & uit
Na het verlaten van het evenement is het niet mogelijk om terug naar binnen te gaan.

\Pinnen
Dat kan.

\Tickets
Er zijn nog tickets verkrijgbaar, maar wees er snel bij.

\Tickets personaliseren
Vergeet je ticket niet te personaliseren via Paylogic. De naam op je ticket veranderen kan via de pagina van je bestelling. Ga daarvoor naar je email bevestiging.

\Tickets doorverkopen
Dat kan op Ticketswap. Met SecureSwap worden verkochte tickets omgeruild voor een nieuw ticket die direct op naam van de nieuwe eigenaar staat. Het oude ticket, dat nog in bezit is van de verkoper, is daarmee automatisch ongeldig.

\Ticket kwijt
Je kunt al jouw bestellingen die bekend zijn bij Paylogic hier opvragen. Kom je er niet uit? Je kunt altijd contact opnemen met Paylogic Customer Service via de e-mail of telefoon.

\Fiets en (deel)scooters
Er is een onbewaakte fietsenstalling waar je je fiets of (deel)scooter kunt plaatsen.

\Auto
Parkeren is gratis op het verharde parkeerterrein van FC Twente/Grolsch Veste. Adres: Colosseum 65, Enschede. Volg de borden.

\Trein
DE REACTIE is op 10 minuten lopen van station Enschede Kennispark. Hou rekening met de aangepaste dienstregeling op Koningsdag. Plan je reis van tevoren via NS. Check op tijd of je je aansluiting nog kunt halen.

\Taxi
Zorg ervoor dat de chauffeur de borden ‘Taxi’ volgt richting de taxistandplaats, die op loopafstand van het terrein ligt. Als je het terrein verlaat, staan er taxi’s bij de speciale taxi standplaats.

\Kiss and ride
Deze wordt duidelijk met borden aangegeven en is goed bereikbaar voor zowel bezoekers als chauffeurs.

\Iets verloren?
Tijdens en na DE REACTIE verzamelen wij alle gevonden voorwerpen bij de beveiliging bij de hoofdentree. Zaken als paspoorten, ID-kaarten en rijbewijzen worden na het evenement afgegeven bij het gemeentehuis. Andere voorwerpen zoals telefoons en sleutels worden zo snel mogelijk op de website “Verloren of Gevonden” gezet.

\Overige vragen
Kijk nog even in onze FAQ. Nog steeds geen antwoord op je vraag? Stuur een e-mail naar: info@basicgrooves.nl.