• nl
    • de
    • en

FAQ – ANNULERING DE REACTIE 2020

Het is moeilijk te bevatten wat zich momenteel afspeelt op onze planeet. De hele wereld lijkt tot stilstand gekomen. Het is nog moeilijker om te zien hoe iedereen door deze pandemie getroffen wordt. Laten we dan ook vooral beginnen met deze gelegenheid gebruiken om jou en je naasten veel gezondheid en veiligheid toe te wensen.  ❤

Bedankt voor je geduld en begrip met je ticket(s) voor het inmiddels geannuleerde DE REACTIE 2020. Na ons bericht vorige week zijn we overladen met jullie steunbetuigingen. Zoals al eerder gezegd is het hartverwarmend om te zien dat onze achterban er ook voor ons is. In deze rare tijden maakt jullie vertrouwen in ons het verschil!

De oplossing

De afgelopen dagen zijn we druk geweest met alle opties overwegen, om tot een eerlijke en duurzame oplossing te komen voor iedereen. We hebben besloten dat we alle tickets voor DE REACTIE 2020 doorschuiven naar DE REACTIE 2021, volgend jaar op 27 april. Dit betekent dat jij je ticket voor volgend jaar al hebt. 

Bekijk hier alvast het evenement voor DE REACTIE 2021

Hoe het werkt

Je ticket van DE REACTIE 2020 is automatisch omgezet naar een ticket voor DE REACTIE 2021. Klik hier om je vernieuwde ticket te downloaden.

Toelichting

Dit zijn geen gemakkelijke tijden. Dit geldt voor ons en voor al onze leveranciers, zonder wie wij niet kunnen bestaan. We werken voornamelijk met partijen uit onze regio. Dat is de reden dat we nu een beroep doen op jullie solidariteit. Op deze manier kunnen we er in ieder geval zeker van zijn dat er ook na deze crisis nog Basic Grooves, DE REACTIE en Onder De Radar Festival evenementen zijn.

Vragen

Als je nog vragen hebt, kijk dan eerst even in de FAQ hieronder.

Als laatste

Gaat het nog een beetje? Hopelijk kunnen we samen deze rare tijd snel achter ons laten en uitkijken naar nieuwe prachtige dagen en nachten met elkaar.

Pas op jezelf en op elkaar.

Basic Grooves

Is DE REACTIE definitief afgelast of wordt het verplaatst naar een ander moment dit jaar?

DE REACTIE is voor 2020 definitief afgelast en zal ook niet worden verplaatst naar een ander moment in 2020. De volgende editie voor DE REACTIE is tijdens Koningsdag: dinsdag 27 april 2021.

Hoe zit het met Onder De Radar Festival 2020?

In eerste instantie hebben ticketkopers het aanbod gekregen om hun tickets om te zetten naar tickets voor Onder De Radar Festival 2020. Helaas gaat ook dit evenement niet meer plaatsvinden wegens de coronapandemie. Zoals eerder aangegeven betekent dit dat tickets voor DE REACTIE 2020 worden overgezet naar DE REACTIE 2021.

Wat is de datum van DE REACTIE 2021?

DE REACTIE 2021 vindt zoals gewoonlijk plaats tijdens Koningsdag. Voor 2021 is dat dinsdag 27 april.

Mijn ticket(s) van dit jaar zijn geldig voor DE REACTIE 2021. Wat zijn de vervolgstappen?

Je ticket is automatisch omgezet naar een ticket voor DE REACTIE 2021:
1. Via deze link kun je hier jouw bestelling(en) oproepen. (Let op: kan in je spambox terecht komen.)
2. Download of personaliseer vervolgens je ticket(s).

Blijven mijn entreeticket(s) en muntenticket(s) geldig?

Ja, deze blijven geldig voor DE REACTIE 2021.
1. Via deze link kun je hier jouw bestelling(en) oproepen. (Let op: kan in je spambox terecht komen.)
2. Download of personaliseer vervolgens je ticket(s).

Indien je de tickets voor de DE REACTIE al hebt gepersonaliseerd, dan hoef je dit niet nog een keer te doen. Wil je toch een naam wijzigingen op het ticket? Maak dan gebruik van onze tickettransfer

Ik heb mijn ticket(s) al gepersonaliseerd. Moet ik nog iets doen?

1. Via deze link kun je hier jouw bestelling(en) oproepen. (Let op: kan in je spambox terecht komen.)
2. Download vervolgens je ticket(s).

Wil je een naam wijzigingen op het ticket? Maak dan gebruik van onze tickettransfer

Ik heb mijn ticket(s) nog NIET gepersonaliseerd. Moet ik nog iets doen?

1. Via deze link kun je hier jouw bestelling(en) oproepen.  (Let op: kan in je spambox terecht komen.)
2. Personaliseer vervolgens je ticket(s). Hierna ontvang je een e-mail met de ticket(s).

Hoe kan ik een naamswijziging doen?

Dit is mogelijk via deze speciale link

Ik heb mijn ticket(s) via Ticketswap gekocht, wat nu?

Via deze link kun je hier jouw bestelling(en) oproepen. (Let op: kan in je spambox terecht komen.)

Ticket(s) gekocht via TicketSwap en je hebt niet de juiste naam op je ticket(s) staan? Neem dan contact met ons op via info@basicgrooves.nl.

Ik heb mijn ticket(s) niet via de officiële ticketshop of Ticketswap gehaald. Wat moet ik doen?

Wij adviseren iedereen altijd om hun kaarten via onze officiële ticketshop te halen of via Ticketswap, zodat je gegarandeerd bent van een geldig ticket. Als je je ticket via een andere weg hebt gekocht, zul je dit met degene op moeten pakken van wie je het ticket hebt gekocht.

Mijn vraag is nog niet beantwoord.

Stuur een e-mail naar info@basicgrooves.nl. We doen ons best om je zo snel mogelijk te helpen, maar houd aub rekening met een beetje vertraging.

DEREACTIE_eentoegewijdegroepmuziekfans

Basic Grooves - Een toegewijde groep muziekfans.

20/08/18

Basic Grooves is een van de langslopende techno organisaties van Nederland. De beruchte clubavonden zijn een hoeksteen geworden van de techno scene in het oosten. In de afgelopen jaren hebben artiesten als Jeff Mills, Robert Hood, Dave Clarke, DVS1, Avalon Emerson, Charlotte de Witte en Paula Temple hun weg gevonden naar Enschede voor de avonden.

Basic Grooves startte in 1996, als antwoord op de groeiende populariteit van elektronische muziek. De clubavonden groeiden al snel uit tot een broedplaats voor een hele nieuwe generatie aan artiesten en organisatoren, van Joris Voorn tot Brent Roozendaal.

De clubavonden worden aan het eind van het seizoen gevolgd door een enorme rave op Koningsdag (27 april), genaamd DE REACTIE. De locatie van deze rave is Langezijds, een voormalig scheikunde laboratorium op de campus van de Universiteit Twente. April 2019 zal de laatste kans zijn om deze geniale locatie mee te maken, gezien de geplande renovaties.

Tot slot zit Basic Grooves ook achter het enige techno festival in deze hoek van het land: Onder De Radar Festival. Dit house & techno festival vindt plaats op een verlaten militaire vliegbasis in Enschede. De eerste editie was een enorm succes, met positieve reacties van Resident Advisor en vele artiesten uit de line-up. De tweede editie staat gepland op 27 juli, en dat gaat iets worden om naar uit te kijken.

Uiteindelijk is de passie voor techno onze drijfveer. Techno evenementen door een toegewijde groep muziekfans.

dereactie.nl
onderderadarfestival.nl
instagram.com/basicgrooves
facebook.com/basicgrooves

DEREACTIE-dansen

Bekijk hier de RECAP | DE REACTIE 2019

01/05/19

Het gevoel van DE REACTIE afgelopen zaterdag één op één overbrengen in minder dan twee minuten is onmogelijk. Maar, dichterbij dan dit ga je niet komen. Respect voor videographer Tom Knol.

next:
08/06 Basic Grooves | Freshtival Weekend 2019
27/07 Onder De Radar Festival 2019
27/04 DE REACTIE 2020 by Basic Grooves

DEREACTIE-1000px-clap

Foto's DE REACTIE 2019 online!

01/05/19

Check hier twee fotoserie’s van de DE REACTIE 2019!

Album 1 // Photo credits @ Mark Ooms
Album 2 // Photo credits @ TK Photography

See you next year at DE REACTIE 2020.

dereactie-coronacrisis

Info over annulering DE REACTIE 2020

03/04/20

Het is moeilijk te bevatten wat zich momenteel afspeelt op onze planeet. De hele wereld lijkt tot stilstand gekomen. Het is nog moeilijker om te zien hoe iedereen door deze pandemie getroffen wordt. Laten we dan ook vooral beginnen met deze gelegenheid gebruiken om jou en je naasten veel gezondheid en veiligheid toe te wensen. ❤

Bedankt voor je geduld en begrip met je ticket(s) voor het inmiddels geannuleerde DE REACTIE 2020. Na ons bericht vorige week zijn we overladen met jullie steunbetuigingen. Zoals al eerder gezegd is het hartverwarmend om te zien dat onze achterban er ook voor ons is. In deze rare tijden maakt jullie vertrouwen in ons het verschil!

Lees alle info over wat er met je tickets gebeurt op deze pagina.

DR

ANNULERING ONDER DE RADAR FESTIVAL 2020

22/04/20

En zo viel het doek voor al onze plannen deze zomer.
Inderdaad, Onder De Radar Festival gaat niet plaatsvinden dit jaar. Zo’n 2,5 jaar geleden begonnen we met plannen voor het eerste techno festival van Overijssel. Sindsdien hebben wij, jullie en iedereen die ons op wat voor manier dan ook heeft geholpen, het onmogelijke mogelijk gemaakt op de vliegbasis in Enschede. Die onbeschoft harde set van ROD in de hangar in 2018, of die time travel afsluiter van Rødhåd op de main stage in 2019, om maar wat even wat te noemen. Het zijn prachtige herinneringen, die de pijn nu des te meer blootleggen. Want dit jaar kunnen we jullie niet verrassen met onze nieuwe line-up. We kunnen jullie niet het vernieuwde terrein laten verkennen. We kunnen niet collectief één mooie ervaring delen, wat in de kern eigenlijk alles is wat wij willen. Het wordt een vreemde zomer.

Maar, zo zitten we allemaal in hetzelfde schuitje. Er zit niks anders op dan wonden likken en kijken naar de toekomst. We zullen alle tickets van DE REACTIE 2020 overzetten naar
DE REACTIE 2021, wat natuurlijk weer op Koningsdag zal plaatsvinden, 27 april. Alle ticketkopers krijgen binnen enkele dagen een e-mail hierover met meer uitleg.

Maar laat het duidelijk zijn, natuurlijk zorgen wij dat we dit zó ontzettend hard gaan inhalen. Zet je schrap voor één grote grensverleggende en onvergetelijke rave.

Voor nu: aanstaande vrijdag is het tijd voor de tweede editie van Basic Grooves | Livestreams. Zo zijn we toch nog even samen met z’n allen.
Vanaf 19:00u krijgen we de beruchte Joep & Remma maar liefst drie uur lang te zien vanaf een prachtige locatie. Join us, want het is echt beregezellig in onze stream.

Hopelijk zien we jullie allemaal daar.
Hopelijk is alles goed met jullie.
Hopelijk tot snel.

Foto-Nieuwe-Locatie_DeReactie

Foto's Nieuwe Locatie

04/03/20

We zijn helemaal wild van de nieuwe locatie voor   DE REACTIE 2020 by Basic Grooves   🥵   Bekijk de beelden van deze rauwe parel en je snapt waarom!

Goed om te weten: 80% van alle tickets is inmiddels verkocht!

header afbeelding

Nieuwe locatie | DE REACTIE (kingsday)

06/02/20

De bruutste locatie voor DE REACTIE mogelijk. Zo’n plek dat je naar binnen loopt en direct weet dat het klopt. Twee area’s in twee grote hangars, en dit jaar voor het eerst ook een groot outdoor gedeelte! Donderdag (06/02) gaan de Loyalty tickets in de verkoop, alleen via Whatsapp. Vorig jaar waren alle 1.500 Loyalty tickets in een uur weg!

Deze tickets zijn:

  • €7,50 goedkoper;
  • zeer beperkt beschikbaar;
  • alleen donderdagavond verkrijgbaar, van 19:00 tot 23:59.

De duurdere earlybird tickets gaan pas volgende week in de verkoop. Als je onze berichten niet al ontvangt: meld je dan aan door “hello” naar 06-111 6666 8 te sturen.

88062796_3249294565095335_8240967803415298048_o

Belangrijk nieuws omtrent COVID-19.

24/03/20

Dit zat eraan te komen, maar dat maakt het niet minder bitter..

Gisterenavond hebben we geleerd dat je je onmogelijk kunt voorbereiden op zulk nieuws. De overheid heeft aangekondigd dat alle evenementen tot 1 juni niet mogen plaatsvinden. Bijna een jaar aan werk ging gisterenavond in een paar seconden in rook op.

De line-up voor DE REACTIE was er eentje waar we tot kortgeleden alleen van durfden te dromen. De plannen voor het licht, het geluid, het podium, alles zou zo ontzettend vet worden. Alles was praktisch af. Het ongeloof is groot. Het idee dat we niet alles kunnen zien samenkomen, en jullie ervan zien genieten, dat doet heel veel pijn.

Maar het zijn moeilijke tijden voor iedereen, en ook wij begrijpen dat er nu belangrijkere zaken zijn dan DE REACTIE. We zijn de overheid dankbaar voor het verschaffen van duidelijkheid, en het nemen van deze strengere maatregelen. Hoe harder wij nu allemaal onze schouders eronder zetten, hoe eerder we deze slechte film af kunnen zetten.

Voor wat betreft de gekochte tickets voor DE REACTIE 2020 vragen wij voor nu om jullie geduld en vertrouwen. Er spelen veel factoren, en er zijn nog veel onduidelijkheden. De komende dagen gaan wij op zoek naar de beste oplossing voor jullie. Jullie staan bij ons immers altijd op de eerste plek. Alle ticketkopers zullen zo snel mogelijk een e-mail van ons ontvangen met meer informatie.

Tot slot zijn we enorm trots op onze lieve achterban. Onze inbox zit voornamelijk vol steunbetuigingen. Fijn dat jullie er ook voor ons zijn! ❤

We missen jullie nu al…